Argeeleh aka Hubbly Bubbly
Door: Kiki
Blijf op de hoogte en volg Kiki
02 December 2006 | Verenigd Koninkrijk, Londen
Deze week heb ik vooral met mijn neus in de boeken gezeten, omdat ik gisteren mijn essay moest inleveren. Woensdagavond ben ik wel naar hockeytraining geweest, maar voor de rest heb ik alleen lessen gevolgd.
We vonden dan ook dat we het wel verdiend hadden om het centrum in te gaan op vrijdagavond. Sara, afkomstig uit Jordanië stelde voor om naar een Arabisch café te gaan voor "Argeeleh". De mensen die in Amerika hebben gewoond en de mensen uit India waren ermee bekend en waren er meteen voor te vinden. Ik ben altijd wel in voor iets nieuws, dus gingen we vrijdagavond naar de Arabische buurt in Londen.
Ik moet zeggen dat ik me in het begin in het café ernstig "out of place" voelde. Waarom weet ik niet zo goed, misschien omdat ik zo weinig weet van Arabische culturen. Over China en Afrika heb ik bijvoorbeeld veel vaker gelezen. Ik moet tot mijn schaamte ook bekennen dat ik bijna uit mijn stoel viel toen ik hoorde dat Sara christelijk is, ik dacht namelijk dat als mensen een religie hebben in het Midden-Oosten, het automatisch de Islam zou zijn. Een lichtelijk achterhaald beeld van de Arabische cultuur had ik dus.
Sara regelde voor iedereen Argeeleh, dat zijn waterpijpen met tabak erin met een smaakje, bijvoorbeeld vanille en appel. Dus niet zoals de waterpijpen in Nederland met wiet er in ;) Om ons heen werd er flink op los gepuft en er werd Arabische muziek gespeeld. Iedereen kreeg zijn eigen waterpijp. In het begin was het een beetje onwennig, maar het was niet smerig, het smaakt totaal niet naar normale tabak. Ik was natuurlijk reuzenieuwsgierig en stelde weer 101 vragen. We hebben een gezellige avond gehad. Wij waren wel een van de enige niet-Arabieren in het café, en Courtney uit Amerika werd natuurlijk flink geplaagd met het café vol 'terroristen'.
Vandaag heb ik lekker geluierd en gelezen, ga dalijk maar eens aan mijn huiswerk voor volgende week beginnen.
Tot over anderhalve week alweer!
-x-
Kiki
Tot over anderhalve week alweer!
-x-
Kiki
02 December 2006 - 18:53
Gizbart:
leuk zo'n internationaal gemixed stel vrienden. Zo leer je de verschillende culturen pas echt kennen. Londen is er ook wel de stad voor. Greetz. -
03 December 2006 - 10:41
Wouter:
Hahaha dat ziet er gezellig uit, met z'n allen aan de waterpijp! Volgens mij roken ze daar zoiets als thee in, niet? Maar goed ik zie dat je je goed geamuseerd hebt (wij gisteravond ook bij het feest van Kim zijn tante!).
Tot snel,
Walterke -
05 December 2006 - 20:57
KIKI:
Hallo,
Daar ben ik nu weer terug van weggeweest, zijn nu verhuist en heb eindelijk mn plekje gevonden in het huis kan de hele dag naar buiten kijken en genieten van de Duitse Natuur erg gezellig en wil ook wel een keer met je de waterpijp roken maar dan wel in maastricht!!!Wanneer kom je terug naar Maastricht?
Gr KIKI