Voetbal
Door: Kiki
Blijf op de hoogte en volg Kiki
18 Maart 2007 | Verenigd Koninkrijk, Londen
Hè hè, ik ben eindelijk naar een voetbalwedstrijd geweest in Engeland! Afgelopen woensdag ben ik met Zola naar Tottenham Hotspur vs Braga geweest, een UEFA Cup wedstrijd. Het stadion van de Spurs, White Hart Lane, ligt redelijk dicht bij de universiteit, dus een groot deel van de buurt hier is een fan van de Spurs. Het andere deel is fan van Arsenal, wat hier ook niet al te ver vandaan ligt naar ik mij heb laten vertellen. Het komt erop neer dat de Spurs Arsenal niet kunnen uitstaan, en vice versa.
Woensdagavond dus naar White Hart Lane. Om alvast in de stemming te komen kocht Zola voor de wedstrijd nog snel een shirtje van de Spurs, ik een 'hoodie' (capuchon-trui).
Onze plaatsen waren uitstekend, 1e ring, 7e rij in de hoek, vlakbij het veld. Ik moest er wel aan wennen dat er geen hekken of grachten om het veld heen zaten. De rij stewards die in Nederland met de rug naar het veld zitten om een oogje op het publiek te houden ontbrak ook. Toch zijn er de hele wedstrijd absoluut geen problemen geweest.
Het stadion zat bijna helemaal vol en vanaf het eerste fluitsignaal begon het zingen al. Helaas heb ik geen dikke kerels met blote buiken gezien (mijn idee van een Engelse voetbalwedstrijd hihi), maar dat kwam misschien doordat het 's avonds was. Wat ik erg leuk vond was dat ze ook veel over Martin Jol zongen. Zola en ik zongen vrolijk overal bij mee. Glorie glorie MVVke kwam nu ineens voorbij als Glory glory Tottenham Hotspur haha. Toen ze begonnen te scanderen "stand if you hate arsenal" kwam Zola nog even in de verleiding om op haar kont te blijven zitten, maar na wat blikken om ons heen ging ze toch maar wijselijk staan.
De wedstrijd zelf was ook super. De eindscore was 3-2, wat betekent dat de Spurs door zijn naar de volgende ronde in de UEFA Cup.
Voor de rest afgelopen vrijdag naar een akelige film over Londense gangs geweest. Het bloed spatte in het rond en de botten kraakten met veel lawaai. Getver. En dan nog wel in de stad waar ik woon. Helft van de tijd dus maar weer mijn ogen stijf dichtgeknepen en mijn handen over mn oren.
Donderdag met Sara (Engelse Sara hihi) voor het eerst gaan filmen voor ons eigen project dat we voor school moeten doen. Dat was dan wel weer leuk en ook erg gezellig (misschien ligt het gewoon aan de naam ;)).
Ben nu flink aan het huiswerken want woensdag komt Michelle al op visite!!!! En daarna kom ik alweer naar Nederland.
Tot gauw dus weer, hopelijk gaat het goed met jullie allemaal!
-x-
Kiki
Tot gauw dus weer, hopelijk gaat het goed met jullie allemaal!
-x-
Kiki
18 Maart 2007 - 12:18
Wouter:
Hey Kiki,
hehe ben je dan eindelijk geweest??? Daar zal wel een heel goede sfeer hebben gehangen zeg, ziet er in elk geval cool uit!
Tot gauw!
Wouter -
21 Maart 2007 - 16:29
Joyce *bruin*:
hey miss kiki van der heijden. hihi. leuk zo je naam op je kaartje , jullie hadden wel vette plaatsen , leuk!!! zoals je aan mijn naam kunt zien , ben ik weer eens van kleur veranderd. is enorm wennen maar reacties zijn positief! je ziet het vanzelf wel weer eens. tot snel , kus , joyce x